06      refresh   close   
  Investoři.  
Počet úloh: 48   
Použito celkem: 5 898 x (naposledy: 28. 03. 2024 8 x)

Zvolte podobu cvičení pro tisk.

DIKTÁTY.CZ

06   Investoři. (48 úloh)

Investoři, kteří stále zachovávají přízeň termíýnovaným vkladům, často zvažují i ůúčty v cizíých měnách. Důúvodem je zskutečnost, že řada zs nich je lépe ůúročena než čČeské koruny. Vyšžššžšší ůúroky si však vkladatel nemusí vůúbec vyichutnat a naopak může syilně prodělat. SZtráty mu totiž zpúůsobí opačný pohyb sznnného kursu, než jaký by optyimálně potřeboval.ŮÚrokové sazby u termínovaných vkladů v Ččeských korunách jsou již na tak nízké úůrovni, že se již neviyplatí prostředky na nich ukládat. Víýjimkou je jen situace, kdy vkladatel má k dyispozici krátkodobě určitou hotovost, kterou biy stejně nijak nevyiužil. V takovém případě je lepší na pár dní peníze uložit v bance. Na termínované vklady si ale lidé zviykliy natolyik, že tohoto produkty viyužívají přes nízké víýnosiy i dlouhodobějeji. O to víýce mohou lákat vklady v cyizíých měnách, které v řadě případů slibují vyšššžžšší výínosy. Čeští investoři, kteří vložili své peníze do slovenských bank na termínovaný účet a chtějí svůj výnos opět převést zpět do Ččeské měny, musí také vzíýt v ůúvahu změnu devyizového kursu. Pokud by čČeská měna vůúči Sslovenské koruně oslabila, klientův zyisk by vzrostl. Jestliže by kurs posílyil, naopak by to investorův zyisk snížilo. 

Vytištěno 28. 03. 2024 18:04:22 z webu diktaty.cz - pravopisná cvičení pro každého


DIKTÁTY.CZ

06   Investoři. (klíč ke cvičení)

Investoři, kteří stále zachovávají přízeň termínovaným vkladům, často zvažují i účty v cizích měnách. Důvodem je skutečnost, že řada z nich je lépe úročena než české koruny. Vyšší úroky si však vkladatel nemusí vůbec vychutnat a naopak může silně prodělat. Ztráty mu totiž způsobí opačný pohyb snného kursu, než jaký by optimálně potřeboval.Úrokové sazby u termínovaných vkladů v českých korunách jsou již na tak nízké úrovni, že se již nevyplatí prostředky na nich ukládat. Výjimkou je jen situace, kdy vkladatel má k dispozici krátkodobě určitou hotovost, kterou by stejně nijak nevyužil. V takovém případě je lepší na pár dní peníze uložit v bance. Na termínované vklady si ale lidé zvykli natolik, že tohoto produkty využívají přes nízké výnosy i dlouhodoběji. O to více mohou lákat vklady v cizích měnách, které v řadě případů slibují vyšší výnosy. Čeští investoři, kteří vložili své peníze do slovenských bank na termínovaný účet a chtějí svůj výnos opět převést zpět do české měny, musí také vzít v úvahu změnu devizového kursu. Pokud by česká měna vůči slovenské koruně oslabila, klientův zisk by vzrostl. Jestliže by kurs posílil, naopak by to investorův zisk snížilo. 

Vytištěno 28. 03. 2024 18:04:22 z webu diktaty.cz - pravopisná cvičení pro každého
 close   arrow_upward 

DIKTÁTY.CZ

06   Investoři.

Investoři, kteří stále zachovávají přízeň termýnovaným vkladům, často zvažují i účty v cizích měnách. Důvodem je zkutečnost, že řada s nich je lépe ůročena než České koruny. Vyšší ůroky si však vkladatel nemusí vúbec vychutnat a naopak může sylně prodělat. Ztráty mu totiž způsobí opačný pohyb změnného kursu, než jaký by optimálně potřeboval.Úrokové sazby u termínovaných vkladů v českých korunách jsou již na tak nízké úrovni, že se již neviplatí prostředky na nich ukládat. Výjimkou je jen situace, kdy vkladatel má k dispozici krátkodobě určitou hotovost, kterou bi stejně nijak neviužil. V takovém případě je lepší na pár dní peníze uložit v bance. Na termínované vklady si ale lidé zvikli natolyk, že tohoto produkty viužívají přes nízké vínosy i dlouhodobjeji. O to výce mohou lákat vklady v cyzých měnách, které v řadě případů slibují vyžší výnosy. Čeští investoři, kteří vložili své peníze do slovenských bank na termínovaný účet a chtějí svůj výnos opět převést zpět do české měny, musí také vzýt v ůvahu změnu devyzového kursu. Pokud by Česká měna vúči slovenské koruně oslabila, klientův zysk by vzrostl. Jestliže by kurs posílyl, naopak by to investorův zysk snížilo.  

Počet chyb: 29

Vytištěno 28. 03. 2024 18:04:22 z webu diktaty.cz - pravopisná cvičení pro každého
 close   arrow_upward 

DIKTÁTY.CZ

06   Investoři. (klíč ke cvičení)

Investoři, kteří stále zachovávají přízeň termínovaným vkladům, často zvažují i účty v cizích měnách. Důvodem je skutečnost, že řada z nich je lépe úročena než české koruny. Vyšší úroky si však vkladatel nemusí vůbec vychutnat a naopak může silně prodělat. Ztráty mu totiž způsobí opačný pohyb směnného kursu, než jaký by optimálně potřeboval.Úrokové sazby u termínovaných vkladů v českých korunách jsou již na tak nízké úrovni, že se již nevyplatí prostředky na nich ukládat. Výjimkou je jen situace, kdy vkladatel má k dispozici krátkodobě určitou hotovost, kterou by stejně nijak nevyužil. V takovém případě je lepší na pár dní peníze uložit v bance. Na termínované vklady si ale lidé zvykli natolik, že tohoto produkty využívají přes nízké výnosy i dlouhodoběji. O to více mohou lákat vklady v cizích měnách, které v řadě případů slibují vyšší výnosy. Čeští investoři, kteří vložili své peníze do slovenských bank na termínovaný účet a chtějí svůj výnos opět převést zpět do české měny, musí také vzít v úvahu změnu devizového kursu. Pokud by česká měna vůči slovenské koruně oslabila, klientův zisk by vzrostl. Jestliže by kurs posílil, naopak by to investorův zisk snížilo.  

Vytištěno 28. 03. 2024 18:04:22 z webu diktaty.cz - pravopisná cvičení pro každého
 close   arrow_upward