05      help_outline   refresh   close   
  Jupiter  
Počet úloh: 26   
Použito celkem: 1 069 x (naposledy: 05. 05. 2024 2 x)

Zvolte podobu cvičení pro tisk.

DIKTÁTY.CZ

05   Jupiter (26 úloh)

K nejznámějším projektům NASA patří mise aApollo, která v roce 1969 vyvrcholila přistáním člověka na Mměsíci.Když jJupiter bude procházet znamením Ppanny, můžete očekávat mnoho šťastných náhod. Na rozdíl od Mmerkuru se ale Vvenuše úhlově vzdaluje od Sslunce podstatně více, takže v maximální výchylce může zapadat více než 4.5 hodiny po Sslunci jako Vvečernice, nebo vycházet o stejnou dobu dříve jako jJitřenka. Dolní konjunkce se sSluncem nastává u planety vVenuše nebo mMerkuru v případě, že planeta je nejblíž spojnici sSlunce-zZemě. Pro naši zZemi je vVenuše druhým nejbližším větším kosmickým tělesem po Mměsíci a i na obloze je po Sslunci a mMěsíci nejjasnějším objektem. V blízkosti Ppluta jsou čtyři menší mMěsíce Nnix, Hhydra, Kkerberos a sStyx. 

Vytištěno 06. 05. 2024 01:08:44 z webu diktaty.cz - pravopisná cvičení pro každého


DIKTÁTY.CZ

05   Jupiter (klíč ke cvičení)

K nejznámějším projektům NASA patří mise Apollo, která v roce 1969 vyvrcholila přistáním člověka na Měsíci.Když Jupiter bude procházet znamením Panny, můžete očekávat mnoho šťastných náhod. Na rozdíl od Merkuru se ale Venuše úhlově vzdaluje od Slunce podstatně více, takže v maximální výchylce může zapadat více než 4.5 hodiny po Slunci jako večernice, nebo vycházet o stejnou dobu dříve jako jitřenka. Dolní konjunkce se Sluncem nastává u planety Venuše nebo Merkuru v případě, že planeta je nejblíž spojnici Slunce-Země. Pro naši Zemi je Venuše druhým nejbližším větším kosmickým tělesem po Měsíci a i na obloze je po Slunci a Měsíci nejjasnějším objektem. V blízkosti Pluta jsou čtyři menší měsíce Nix, Hydra, Kerberos a Styx. 

Vytištěno 06. 05. 2024 01:08:44 z webu diktaty.cz - pravopisná cvičení pro každého
 close   arrow_upward 

DIKTÁTY.CZ

05   Jupiter

V blízkosti Pluta jsou čtyři menší měsíce Nix, Hydra, kerberos a Styx.  Dolní konjunkce se Sluncem nastává u planety Venuše nebo merkuru v případě, že planeta je nejblíž spojnici Slunce-Země. Když Jupiter bude procházet znamením panny, můžete očekávat mnoho šťastných náhod.  Na rozdíl od Merkuru se ale Venuše úhlově vzdaluje od Slunce podstatně více, takže v maximální výchylce může zapadat více než 4.5 hodiny po slunci jako Večernice, nebo vycházet o stejnou dobu dříve jako jitřenka.  K nejznámějším projektům NASA patří mise Apollo, která v roce 1969 vyvrcholila přistáním člověka na Měsíci.  Pro naši Zemi je Venuše druhým nejbližším větším kosmickým tělesem po měsíci a i na obloze je po Slunci a měsíci nejjasnějším objektem.  

Počet chyb: 7

Vytištěno 06. 05. 2024 01:08:44 z webu diktaty.cz - pravopisná cvičení pro každého
 close   arrow_upward 

DIKTÁTY.CZ

05   Jupiter (klíč ke cvičení)

V blízkosti Pluta jsou čtyři menší měsíce Nix, Hydra, Kerberos a Styx.  Dolní konjunkce se Sluncem nastává u planety Venuše nebo Merkuru v případě, že planeta je nejblíž spojnici Slunce-Země. Když Jupiter bude procházet znamením Panny, můžete očekávat mnoho šťastných náhod.  Na rozdíl od Merkuru se ale Venuše úhlově vzdaluje od Slunce podstatně více, takže v maximální výchylce může zapadat více než 4.5 hodiny po Slunci jako večernice, nebo vycházet o stejnou dobu dříve jako jitřenka.  K nejznámějším projektům NASA patří mise Apollo, která v roce 1969 vyvrcholila přistáním člověka na Měsíci.  Pro naši Zemi je Venuše druhým nejbližším větším kosmickým tělesem po Měsíci a i na obloze je po Slunci a Měsíci nejjasnějším objektem.  

Vytištěno 06. 05. 2024 01:08:44 z webu diktaty.cz - pravopisná cvičení pro každého
 close   arrow_upward