08      refresh   close   
  Po ?ánocích  
Počet úloh: 32   
Použito celkem: 1 035 x (naposledy: 25. 04. 2024 1 x)

Zvolte podobu cvičení pro tisk.

DIKTÁTY.CZ

08   Po ?ánocích (32 úloh)

Po Vvánocích se už zase dlouhé noci krátiliy, dne přibýívalo, a než-linežli jsme se nadályi, přišlo jaro. Sníhch pod paprsky sluníčka rychle rozstával a led na potoce se stával vlhkým a špiynavíým. Potom i popraskal, a rozpadlpopraskal a rozpadl se v menší kusi kterékusy kterékusi, kterékusy, které s proudem odcházeliy do řeky SázavisázavySázavy. Na několika krách kterékrách, které zbyly jezdilyzbyly, jezdilizbyly jezdilizbyli, jezdili kluci od břehu alebřehu, ale jízdy na křehkých krách se mohliy odvážit jen ti opravdu nebojácní kteřínebojácní, kteří se nebályi nepříjemného vyikoupání ve špyinavé a ledové vodě. Odstrkovalyi se dlouhou tyčkou, atyčkou a svou klukovskou neohroženost dávalyi najevo divokým pokřikem apokřikem, a dupáním, adupáním a poskakováním na malém kousku ledu. Neodstrašovalo je žeje, že každé jaro se jich vždy několik vyimáchalo až po krk v bahnité vodě. Vždy znovu a znovu se snažily, abysnažili abysnažily abysnažili, aby ostatním klukům a děvčatům ukázalyi svou neohroženost. Když odpluliy poslední kry valilakry, valila se potokem už jen kalná voda. 

Vytištěno 26. 04. 2024 09:24:22 z webu diktaty.cz - pravopisná cvičení pro každého


DIKTÁTY.CZ

08   Po ?ánocích (klíč ke cvičení)

Po Vánocích se už zase dlouhé noci krátily, dne přibývalo, a nežli jsme se nadáli, přišlo jaro. Sníh pod paprsky sluníčka rychle roztával a led na potoce se stával vlhkým a špinavým. Potom i popraskal a rozpadl se v menší kusy, které s proudem odcházely do řeky Sázavy. Na několika krách, které zbyly, jezdili kluci od břehu, ale jízdy na křehkých krách se mohli odvážit jen ti opravdu nebojácní, kteří se nebáli nepříjemného vykoupání ve špinavé a ledové vodě. Odstrkovali se dlouhou tyčkou a svou klukovskou neohroženost dávali najevo divokým pokřikem a dupáním a poskakováním na malém kousku ledu. Neodstrašovalo je, že každé jaro se jich vždy několik vymáchalo až po krk v bahnité vodě. Vždy znovu a znovu se snažili, aby ostatním klukům a děvčatům ukázali svou neohroženost. Když odpluly poslední kry, valila se potokem už jen kalná voda. 

Vytištěno 26. 04. 2024 09:24:22 z webu diktaty.cz - pravopisná cvičení pro každého
 close   arrow_upward 

DIKTÁTY.CZ

08   Po ?ánocích

Po vánocích se už zase dlouhé noci krátili, dne přibívalo, a nežli jsme se nadáli, přišlo jaro.  Sníh pod paprsky sluníčka rychle roztával a led na potoce se stával vlhkým a špinavím.  Potom i popraskal, a rozpadl se v menší kusi, které s proudem odcházely do řeky Sázavi.  Na několika krách, které zbyly, jezdili kluci od břehu, ale jízdy na křehkých krách se mohli odvážit jen ti opravdu nebojácní kteří se nebáli nepříjemného vykoupání ve špynavé a ledové vodě.  Odstrkovali se dlouhou tyčkou, a svou klukovskou neohroženost dávali najevo divokým pokřikem, a dupáním a poskakováním na malém kousku ledu.  Neodstrašovalo je, že každé jaro se jich vždy několik vymáchalo až po krk v bahnité vodě.  Vždy znovu a znovu se snažily, aby ostatním klukům a děvčatům ukázali svou neohroženost.  Když odpluli poslední kry, valila se potokem už jen kalná voda.  

Počet chyb: 13

Vytištěno 26. 04. 2024 09:24:22 z webu diktaty.cz - pravopisná cvičení pro každého
 close   arrow_upward 

DIKTÁTY.CZ

08   Po ?ánocích (klíč ke cvičení)

Po Vánocích se už zase dlouhé noci krátily, dne přibývalo, a nežli jsme se nadáli, přišlo jaro.  Sníh pod paprsky sluníčka rychle roztával a led na potoce se stával vlhkým a špinavým.  Potom i popraskal a rozpadl se v menší kusy, které s proudem odcházely do řeky Sázavy.  Na několika krách, které zbyly, jezdili kluci od břehu, ale jízdy na křehkých krách se mohli odvážit jen ti opravdu nebojácní, kteří se nebáli nepříjemného vykoupání ve špinavé a ledové vodě.  Odstrkovali se dlouhou tyčkou a svou klukovskou neohroženost dávali najevo divokým pokřikem a dupáním a poskakováním na malém kousku ledu.  Neodstrašovalo je, že každé jaro se jich vždy několik vymáchalo až po krk v bahnité vodě.  Vždy znovu a znovu se snažili, aby ostatním klukům a děvčatům ukázali svou neohroženost.  Když odpluly poslední kry, valila se potokem už jen kalná voda.  

Vytištěno 26. 04. 2024 09:24:22 z webu diktaty.cz - pravopisná cvičení pro každého
 close   arrow_upward