08      refresh   close   
  Prázdniny  
Počet úloh: 38   
Použito celkem: 1 122 x (naposledy: 24. 04. 2024 3 x)

Zvolte podobu cvičení pro tisk.

DIKTÁTY.CZ

08   Prázdniny (38 úloh)

Začalyi prázdniny aprázdniny, a jako každoročně přijel z kKutné hHory do pPrahy můj kamarád Ppetr. Nepřijel sám dokoncesám, dokonce měl s sebou i psa aAlíka. S pPetrem často podnikáme výípravy po pPražských čtvrtích. Tentokrát jsme bloumalyi i se psem Aalíkem, dohromady jsme tedy bylyi tři. aAlíkoviy se v Ppraze líýbilo, stále nám někam utíkal autíkal, a tak se stalo žestalo, že jsme ho jednou hledalyi celé odpoledne. To biyste nevěřilyi, co všechno ten Ppetrův psýík sám prošel. Z vVáclavského náměstí proběhl na Sstaroměstsstc mněstí, odkud zamířil ke kKarlovu mostu. Zřejmě šel zs davem cizyinců. Už jsme nedoufali ženedoufali, že ho ještě spatříme. Seděl smutně na kKarlově mostě a žalostně kňučel. To byilo radosti, kdyžradosti když se Ppetr s aAlíkem opět shledali. 

Vytištěno 25. 04. 2024 02:09:59 z webu diktaty.cz - pravopisná cvičení pro každého


DIKTÁTY.CZ

08   Prázdniny (klíč ke cvičení)

Začaly prázdniny a jako každoročně přijel z Kutné Hory do Prahy můj kamarád Petr. Nepřijel sám, dokonce měl s sebou i psa Alíka. S Petrem často podnikáme výpravy po pražských čtvrtích. Tentokrát jsme bloumali i se psem Alíkem, dohromady jsme tedy byli tři. Alíkovi se v Praze líbilo, stále nám někam utíkal, a tak se stalo, že jsme ho jednou hledali celé odpoledne. To byste nevěřili, co všechno ten Petrův psík sám prošel. Z Václavského náměstí proběhl na Staroměsts stí, odkud zamířil ke Karlovu mostu. Zřejmě šel s davem cizinců. Už jsme nedoufali, že ho ještě spatříme. Seděl smutně na Karlově mostě a žalostně kňučel. To bylo radosti, když se Petr s Alíkem opět shledali. 

Vytištěno 25. 04. 2024 02:09:59 z webu diktaty.cz - pravopisná cvičení pro každého
 close   arrow_upward 

DIKTÁTY.CZ

08   Prázdniny

Začali prázdniny a jako každoročně přijel z Kutné hory do Prahy můj kamarád petr.  Nepřijel sám dokonce měl s sebou i psa alíka.  S Petrem často podnikáme výpravy po Pražských čtvrtích.  Tentokrát jsme bloumaly i se psem alíkem, dohromady jsme tedy byly tři.  alíkovy se v Praze líbilo, stále nám někam utíkal a tak se stalo že jsme ho jednou hledali celé odpoledne.  To biste nevěřili, co všechno ten Petrův psýk sám prošel.  Z Václavského náměstí proběhl na Staroměstské námněstí, odkud zamířil ke Karlovu mostu.  Zřejmě šel s davem cizinců.  Už jsme nedoufali že ho ještě spatříme.  Seděl smutně na karlově mostě a žalostně kňučel.  To bylo radosti, když se petr s Alíkem opět shledali.  

Počet chyb: 19

Vytištěno 25. 04. 2024 02:09:59 z webu diktaty.cz - pravopisná cvičení pro každého
 close   arrow_upward 

DIKTÁTY.CZ

08   Prázdniny (klíč ke cvičení)

Začaly prázdniny a jako každoročně přijel z Kutné Hory do Prahy můj kamarád Petr.  Nepřijel sám, dokonce měl s sebou i psa Alíka.  S Petrem často podnikáme výpravy po pražských čtvrtích.  Tentokrát jsme bloumali i se psem Alíkem, dohromady jsme tedy byli tři.  Alíkovi se v Praze líbilo, stále nám někam utíkal, a tak se stalo, že jsme ho jednou hledali celé odpoledne.  To byste nevěřili, co všechno ten Petrův psík sám prošel.  Z Václavského náměstí proběhl na Staroměstské nástí, odkud zamířil ke Karlovu mostu.  Zřejmě šel s davem cizinců.  Už jsme nedoufali, že ho ještě spatříme.  Seděl smutně na Karlově mostě a žalostně kňučel.  To bylo radosti, když se Petr s Alíkem opět shledali.  

Vytištěno 25. 04. 2024 02:09:59 z webu diktaty.cz - pravopisná cvičení pro každého
 close   arrow_upward