08      refresh   close   
  Podrobit se většině.  
Počet úloh: 48   
Použito celkem: 3 640 x (naposledy: 25. 04. 2024 6 x)

Zvolte podobu cvičení pro tisk.

DIKTÁTY.CZ

08   Podrobit se většině. (48 úloh)

Když se v našem skautském odddíle o něčem rozhoduje, vedoucí přetdkládá problém k roszsouzení nám všem. To se například nevýí, jestlyi biy kluci měliy ukliydit klubovnu, zatímco dívky biy se šliy projít, abiy nepřekáželyi. A tak Zbiyněk bezelstně viyhlásíý, že kdo syi myslíý, že kluci uklýízejí lépe, ať zvedne ruku! To se přece rozumíý, že kluci úkliyd zvládají beszkonkurenčně, ale přihlásyit se znamená otdpracovat syi to! Jenže myinulebiylo pozdě, všechny klukovské ruce už vyiselyi ve vzduchu a třepalyi se jako motýlyi. A protože se s rozzářenými tvářemyi přihlásiylyi i dívky, bez nadtšení jsme se pustilyi do práce. Zbyiněk tomu říká nadřadit zájem většiny zájmu menšiny, nebolyi podtrobiyt se. A kdo se prý nepodrobí, bude odmeten! Volá svá hesla roszradostněně se smetákem v objeětí. Co byich se nepodrobil? Posadím se do kouta a rozbalíým obějemnou svačinu. Nakonec i ona byi se stala obě většiny, kdepak! Jím, pomlaskávám a drobíým, až jsem podle Zbiyňkova přání také zcela podroben. 

Vytištěno 25. 04. 2024 13:45:48 z webu diktaty.cz - pravopisná cvičení pro každého


DIKTÁTY.CZ

08   Podrobit se většině. (klíč ke cvičení)

Když se v našem skautském oddíle o něčem rozhoduje, vedoucí předkládá problém k rozsouzení nám všem. To se například neví, jestli by kluci měli uklidit klubovnu, zatímco dívky by se šly projít, aby nepřekážely. A tak Zbyněk bezelstně vyhlásí, že kdo si myslí, že kluci uklízejí lépe, ať zvedne ruku! To se přece rozumí, že kluci úklid zvládají bezkonkurenčně, ale přihlásit se znamená odpracovat si to! Jenže minulebylo pozdě, všechny klukovské ruce už visely ve vzduchu a třepaly se jako motýli. A protože se s rozzářenými tvářemi přihlásily i dívky, bez nadšení jsme se pustili do práce. Zbyněk tomu říká nadřadit zájem většiny zájmu menšiny, neboli podrobit se. A kdo se prý nepodrobí, bude odmeten! Volá svá hesla rozradostněně se smetákem v objetí. Co bych se nepodrobil? Posadím se do kouta a rozbalím objemnou svačinu. Nakonec i ona by se stala obě většiny, kdepak! Jím, pomlaskávám a drobím, až jsem podle Zbyňkova přání také zcela podroben. 

Vytištěno 25. 04. 2024 13:45:48 z webu diktaty.cz - pravopisná cvičení pro každého
 close   arrow_upward 

DIKTÁTY.CZ

08   Podrobit se většině.

Když se v našem skautském odíle o něčem rozhoduje, vedoucí předkládá problém k rozsouzení nám všem. To se například neví, jestly by kluci měly uklydit klubovnu, zatímco dívky bi se šly projít, aby nepřekáželi. A tak Zbyněk bezelstně vyhlásí, že kdo sy myslý, že kluci uklýzejí lépe, ať zvedne ruku! To se přece rozumý, že kluci úklid zvládají bezkonkurenčně, ale přihlásit se znamená odpracovat sy to! Jenže minule už bylo pozdě, všechny klukovské ruce už vysely ve vzduchu a třepaly se jako motýli. A protože se s rozzářenými tvářemy přihlásili i dívky, bez natšení jsme se pustily do práce. Zbyněk tomu říká nadřadit zájem většiny zájmu menšiny, neboly potrobyt se. A kdo se prý nepodrobí, bude odmeten! Volá svá hesla rozradostněně se smetákem v objetí. Co bych se nepodrobil? Posadím se do kouta a rozbalým objemnou svačinu. Nakonec i ona bi se stala obnětí většiny, kdepak! Jím, pomlaskávám a drobím, až jsem podle Zbiňkova přání také zcela podroben.  

Počet chyb: 23

Vytištěno 25. 04. 2024 13:45:48 z webu diktaty.cz - pravopisná cvičení pro každého
 close   arrow_upward 

DIKTÁTY.CZ

08   Podrobit se většině. (klíč ke cvičení)

Když se v našem skautském oddíle o něčem rozhoduje, vedoucí předkládá problém k rozsouzení nám všem. To se například neví, jestli by kluci měli uklidit klubovnu, zatímco dívky by se šly projít, aby nepřekážely. A tak Zbyněk bezelstně vyhlásí, že kdo si myslí, že kluci uklízejí lépe, ať zvedne ruku! To se přece rozumí, že kluci úklid zvládají bezkonkurenčně, ale přihlásit se znamená odpracovat si to! Jenže minule už bylo pozdě, všechny klukovské ruce už visely ve vzduchu a třepaly se jako motýli. A protože se s rozzářenými tvářemi přihlásily i dívky, bez nadšení jsme se pustili do práce. Zbyněk tomu říká nadřadit zájem většiny zájmu menšiny, neboli podrobit se. A kdo se prý nepodrobí, bude odmeten! Volá svá hesla rozradostněně se smetákem v objetí. Co bych se nepodrobil? Posadím se do kouta a rozbalím objemnou svačinu. Nakonec i ona by se stala obětí většiny, kdepak! Jím, pomlaskávám a drobím, až jsem podle Zbyňkova přání také zcela podroben.  

Vytištěno 25. 04. 2024 13:45:48 z webu diktaty.cz - pravopisná cvičení pro každého
 close   arrow_upward