01      help_outline   refresh   close   
  Meteority  
Počet úloh: 22   
Použito celkem: 1 271 x (naposledy: 01. 05. 2024 1 x)

Zvolte podobu cvičení pro tisk.

DIKTÁTY.CZ

01   Meteority (22 úloh)

Hlavním úkolem Ssondy bylo prozkoumat Mměsíční povrch. V pořadí čtvrtá planeta Ssluneční soustavy je Mmars, který je druhou nejmenší Pplanetou soustavy po Mmerkuru. Starověcí astronomové nazývali planetu Vvenuši perlou oblohy, je známá též jako Jjitřenka nebo vVečernice. Mezi největší planety patří sSaturn, který se podobá Jjupiteru, i když je jeho hmotnost nižší.V srpnu bývají na obloze vidět padající mMeteority. Velké množství mMěsícůJjupiter, velikost čtyř z nich je srovnatelná s velikostí našeho mMěsíce. Teplotní rozdíly na Mmerkuru jsou největší v celé ssluneční soustavě. Podle současných poznatků se za nNeptunem nenacházejí už žádná tělesa, která by se velikostí blížila zZemi. Některé Pplanetky se přibližují k zZemi a teoreticky na ni mohou i dopadnout. Vědci zkoumali složení sSaturnových prstenců. 

Vytištěno 02. 05. 2024 08:55:21 z webu diktaty.cz - pravopisná cvičení pro každého


DIKTÁTY.CZ

01   Meteority (klíč ke cvičení)

Hlavním úkolem sondy bylo prozkoumat měsíční povrch. V pořadí čtvrtá planeta sluneční soustavy je Mars, který je druhou nejmenší planetou soustavy po Merkuru. Starověcí astronomové nazývali planetu Venuši perlou oblohy, je známá též jako jitřenka nebo večernice. Mezi největší planety patří Saturn, který se podobá Jupiteru, i když je jeho hmotnost nižší.V srpnu bývají na obloze vidět padající meteority. Velké množství měsícůJupiter, velikost čtyř z nich je srovnatelná s velikostí našeho Měsíce. Teplotní rozdíly na Merkuru jsou největší v celé sluneční soustavě. Podle současných poznatků se za Neptunem nenacházejí už žádná tělesa, která by se velikostí blížila Zemi. Některé planetky se přibližují k Zemi a teoreticky na ni mohou i dopadnout. Vědci zkoumali složení saturnových prstenců. 

Vytištěno 02. 05. 2024 08:55:21 z webu diktaty.cz - pravopisná cvičení pro každého
 close   arrow_upward 

DIKTÁTY.CZ

01   Meteority

Podle současných poznatků se za neptunem nenacházejí už žádná tělesa, která by se velikostí blížila Zemi.  Některé Planetky se přibližují k zemi a teoreticky na ni mohou i dopadnout.  V pořadí čtvrtá planeta sluneční soustavy je mars, který je druhou nejmenší Planetou soustavy po merkuru.  Teplotní rozdíly na merkuru jsou největší v celé sluneční soustavě.  Hlavním úkolem sondy bylo prozkoumat měsíční povrch.  Starověcí astronomové nazývali planetu Venuši perlou oblohy, je známá též jako Jitřenka nebo Večernice. V srpnu bývají na obloze vidět padající Meteority.  Mezi největší planety patří Saturn, který se podobá jupiteru, i když je jeho hmotnost nižší.  Velké množství měsíců má jupiter, velikost čtyř z nich je srovnatelná s velikostí našeho Měsíce.  Vědci zkoumali složení Saturnových prstenců.  

Počet chyb: 13

Vytištěno 02. 05. 2024 08:55:21 z webu diktaty.cz - pravopisná cvičení pro každého
 close   arrow_upward 

DIKTÁTY.CZ

01   Meteority (klíč ke cvičení)

Podle současných poznatků se za Neptunem nenacházejí už žádná tělesa, která by se velikostí blížila Zemi.  Některé planetky se přibližují k Zemi a teoreticky na ni mohou i dopadnout.  V pořadí čtvrtá planeta sluneční soustavy je Mars, který je druhou nejmenší planetou soustavy po Merkuru.  Teplotní rozdíly na Merkuru jsou největší v celé sluneční soustavě.  Hlavním úkolem sondy bylo prozkoumat měsíční povrch.  Starověcí astronomové nazývali planetu Venuši perlou oblohy, je známá též jako jitřenka nebo večernice. V srpnu bývají na obloze vidět padající meteority.  Mezi největší planety patří Saturn, který se podobá Jupiteru, i když je jeho hmotnost nižší.  Velké množství měsíců má Jupiter, velikost čtyř z nich je srovnatelná s velikostí našeho Měsíce.  Vědci zkoumali složení saturnových prstenců.  

Vytištěno 02. 05. 2024 08:55:21 z webu diktaty.cz - pravopisná cvičení pro každého
 close   arrow_upward