05      refresh   close   
  Požár mrakodrapu  
Počet úloh: 29   
Použito celkem: 6 030 x (naposledy: 28. 03. 2024 5 x)

Zvolte podobu cvičení pro tisk.

DIKTÁTY.CZ

05   Požár mrakodrapu (29 úloh)

Chvíli poté, co se zpráva o požáru rozšířila po celé vyihlídkové restauraci, se hosté požárem téměř bavili. Několik hostů se sice viytratilo a odjelo výtahem, ale ostatní zůstaliy. Po skupinkách vyicházeli na terasu, aby se podívalyi, co se děje v ulicích hluboko pod nimiy. Ukazovali si pouliční zátarasyi a hasičské stříkačky, když se začala objevovat další a další policejní auta. Pak přijelyi na tamnější náměstí sanitky a v budově mizelyi drobné postavy. Za pár minut se ty samé postavičky vynořovaliy z nitra mrakodrapu se zakrytými nosítky. Skoro všichni se tlačiliy na terase, dívalyi se na výjevy, které se nabízelyi dole, a pomalu ztrácelyi řeč. Sněhová vánice a kouř valící se z oken v dolních patrech viyditelnost zstěžovaly. Přesto bylo vyidět cyisternu. U dveří do dennního baru taxíky nakládalyi nájemníky v piyžamech, kteří odjížděliy s minimálními zavazadlyi sztrávit noc jinam. Padající skleněné střepiy, které se v záři reflektorů leskliy jako drahokamiy, vyklidiliy náměstí mnohem rychleji než policisté. 

Vytištěno 29. 03. 2024 02:56:16 z webu diktaty.cz - pravopisná cvičení pro každého


DIKTÁTY.CZ

05   Požár mrakodrapu (klíč ke cvičení)

Chvíli poté, co se zpráva o požáru rozšířila po celé vyhlídkové restauraci, se hosté požárem téměř bavili. Několik hostů se sice vytratilo a odjelo výtahem, ale ostatní zůstali. Po skupinkách vycházeli na terasu, aby se podívali, co se děje v ulicích hluboko pod nimi. Ukazovali si pouliční zátarasy a hasičské stříkačky, když se začala objevovat další a další policejní auta. Pak přijely na tajší náměstí sanitky a v budově mizely drobné postavy. Za pár minut se ty samé postavičky vynořovaly z nitra mrakodrapu se zakrytými nosítky. Skoro všichni se tlačili na terase, dívali se na výjevy, které se nabízely dole, a pomalu ztráceli řeč. Sněhová vánice a kouř valící se z oken v dolních patrech viditelnost ztěžovaly. Přesto bylo vidět cisternu. U dveří do denního baru taxíky nakládaly nájemníky v pyžamech, kteří odjížděli s minimálními zavazadly strávit noc jinam. Padající skleněné střepy, které se v záři reflektorů leskly jako drahokamy, vyklidily náměstí mnohem rychleji než policisté. 

Vytištěno 29. 03. 2024 02:56:16 z webu diktaty.cz - pravopisná cvičení pro každého
 close   arrow_upward 

DIKTÁTY.CZ

05   Požár mrakodrapu

Chvíli poté, co se zpráva o požáru rozšířila po celé vihlídkové restauraci, se hosté požárem téměř bavili.  Několik hostů se sice vitratilo a odjelo výtahem, ale ostatní zůstaly.  Po skupinkách vycházeli na terasu, aby se podívali, co se děje v ulicích hluboko pod nimy.  Ukazovali si pouliční zátarasy a hasičské stříkačky, když se začala objevovat další a další policejní auta.  Pak přijely na tamější náměstí sanitky a v budově mizeli drobné postavy.  Za pár minut se ty samé postavičky vynořovaly z nitra mrakodrapu se zakrytými nosítky.  Skoro všichni se tlačili na terase, dívaly se na výjevy, které se nabízely dole, a pomalu ztráceli řeč.  Sněhová vánice a kouř valící se z oken v dolních patrech viditelnost ztěžovaly.  Přesto bylo vidět cysternu.  U dveří do denního baru taxíky nakládaly nájemníky v pižamech, kteří odjížděly s minimálními zavazadli strávit noc jinam.  Padající skleněné střepi, které se v záři reflektorů leskli jako drahokamy, vyklidily náměstí mnohem rychleji než policisté.  

Počet chyb: 12

Vytištěno 29. 03. 2024 02:56:16 z webu diktaty.cz - pravopisná cvičení pro každého
 close   arrow_upward 

DIKTÁTY.CZ

05   Požár mrakodrapu (klíč ke cvičení)

Chvíli poté, co se zpráva o požáru rozšířila po celé vyhlídkové restauraci, se hosté požárem téměř bavili.  Několik hostů se sice vytratilo a odjelo výtahem, ale ostatní zůstali.  Po skupinkách vycházeli na terasu, aby se podívali, co se děje v ulicích hluboko pod nimi.  Ukazovali si pouliční zátarasy a hasičské stříkačky, když se začala objevovat další a další policejní auta.  Pak přijely na tamější náměstí sanitky a v budově mizely drobné postavy.  Za pár minut se ty samé postavičky vynořovaly z nitra mrakodrapu se zakrytými nosítky.  Skoro všichni se tlačili na terase, dívali se na výjevy, které se nabízely dole, a pomalu ztráceli řeč.  Sněhová vánice a kouř valící se z oken v dolních patrech viditelnost ztěžovaly.  Přesto bylo vidět cisternu.  U dveří do denního baru taxíky nakládaly nájemníky v pyžamech, kteří odjížděli s minimálními zavazadly strávit noc jinam.  Padající skleněné střepy, které se v záři reflektorů leskly jako drahokamy, vyklidily náměstí mnohem rychleji než policisté.  

Vytištěno 29. 03. 2024 02:56:16 z webu diktaty.cz - pravopisná cvičení pro každého
 close   arrow_upward